Количка

0 артикула

Продукти

Смесители и аксесоари с PVD покритие 

Дата: 2021-04-06

        Добре познатите ни смесители за баня, претърпяват една значителна промяна през последните години, свързана с тяхното завършващо  покритие, известно предимно, като лъскав хром. Оптимизирано и подобрявано, доколкото е възможно за този тип завършващо покритие, хрома, като устойчив финиш, остава все така надежден при смесителите за целия период на употребата им.

    В отговор на бързо променящите се световни дизайнерски тенденции, производителите на смесители и аксесоари за баня включват в своите колекции, продукти с ново покритие с подобрени параметри на твърдост и устойчивост на надраскване. PVD (Physical Vapor Deposition) или физическо отлагане  на пари във вакумирано помещение, позволява изработката на висококачествени цветни покрития на смесители, арматура и аксесоари за баня и кухня.

    Както не веднъж се е случвало, много от иновациите в нашето ежедневие стават реалност благодарение на военни проекти, впоследствие преминали към цивилни производства. Отговорило на изискванията за повишена издръжливост на металните части за военни цели, днес технологията със създаване на отрицателно напрежение в помещение, привличащо положително заредени йони, се използва в различни сфери. PVD покритието с дебелина само няколко микрона е десет пъти по-устойчиво на надраскване и три пъти по-твърдо от покритие хром. Един от основните химични елементи придаващи повишена твърдост и подходяща основа за създаване на цветове при PVD покритието, е волфрама със своя природно перлено сив цвят.

      Благодарение на PVD покритието, вече е възможно да завършите вашата нова баня със смесители и аксесоари за баня в цвят матирано злато, магнитно сиво, матирано сребро, графит.

ИДЕИ | БЛОГ