Меню
Профил
Език

Продукти

Вижте всички статии

Преустройство с помощта на Grohe Rapid SL

Преустройство с помощта на Grohe Rapid SL

                   Много млади и не чак толкова млади хора имат своите нереализирани мечти за това как биха искали да изглежда тяхната нова баня! След дълги години "съжителство" със старата тоалетна чиния залепена с цимент на пода, керамичната мивка с потъмняла глазура, компрометирани стари плочки, всеки би заменил  всичко това с ново и функционално обзавеждане за баня. Сметките показват, че поради специфичните процеси и материали, банята е най- скъпото помещение в една къща и не всеки може да си позволи да направи бърз ремонт с обзавеждане и оборудване висок клас. Решението е  правилно планиране, проучване на пазара и  крайния резултат може да бъде много над вашите очаквания за определения бюджет.

 

       Частния случай, един от клиентите на Кристин Бани закупува жилище строено 70-те години в един от старите квартали на София и предприема ремонтни дейности  за пълната му промяна.  Тъй като сградата е тип строеж ЕПК има преградни стени, които позволяват разрушаването им и построяване на други, постигайки оптимално вътрешно пространство, различно от първоначалата идея на архитекта. Така малкото и тясно помещение определено за тоалетна се преустройва и придобива нов облик.

            Всичко е променено според индивидуалните изисквания на клиентите; вертикалните тръби вече не се виждат, като водомерите са монтирани в кутия с дискретна вратичка, мястото на мивката е променено с цел да остане повече свободно място за душ зона и не на последно място структурата за вграждане Grohe Rapid SL е вградена в стената, като по този начин се спестява така необходимото място и се постига изчистена визия за стената с конзолната тоалетна чиния и конзолния шкаф с мивка.

     Структурата за окачена тоалетна  чиния Grohe Rapid SL е монтирана в дебелината на стената, по специфичен начин, гарантиращ сигурност и надеждност при експлоатация, спестявайки около 20 см издаденост напред.  Така висящата тоалетна чиния SM-12 на Serel, с дължина 48,5 см , заема възможно най- малко място. За сравнение: при стандартен монтаж структура за вграждане за WC Grohe има  издаденост напред 15см, след като се облече с гипскартон се добавят още 2,5 см и след като се облепи с плочки се добавят още 1,3 / 1,5 см - общо около 19 см. Не забравяме и другите  размери на структурата, които са  50 см ширина и височина 113 см, и равносметката е, че сме спестили обема на една кутия  с размери 19х50х113см, което за една баня е от значение. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари