Филтри

Продукти

Подов сифон  Inox Style 10х10 см,  за вграждане на плочка

Подов сифон Inox Style 10х10 см, за вграждане на плочка

Цена:72.54лв.
Каталожна цена:78.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена:72.54лв.
Каталожна цена:78.00лв.
Отстъпка:5.46лв. (7.00%)
Грунд 3M Primer 94

Грунд 3M Primer 94

Цена:4.90лв.

Нови продукти

Термостат за вграждане Grohtherm 3000 Cosmopolitan 19468000

Термостат за вграждане Grohtherm Smartcontrol 29126000

Цена:1,119.72лв.
Каталожна цена:1,204.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена:1,119.72лв.
Каталожна цена:1,204.00лв.
Отстъпка:84.28лв. (7.00%)

Мини количка

Количката е празна.

Какво означават различните колекции на производителите на обзавеждане за баня?

Дата: 27 Юли 2015

      Замисляли ли сте се защо големите производители на продукти за обзавеждане за баня разпределят моделите си в различни колекции?

 

      Може би за вас това обикновено е само част от наименованието на продукта, но всъщност колекцията, към която спада той, не е толкова маловажен аспект. Основната идея на различните видове колекции е да предлагат цялостни решения при обзавеждането на вашата баня, където различните съоръжения - смесители, мивки, душ комплекти, моноблокове - са в стилова и целева хармония едно с друго. Обикновено, когато вие (пре)обзавеждате банята си частично, избирате всеки продукт сам за себе си и рядко се стремите към хармонична визия - резултатът най-често е една хаотична комбинация от цветове и стилове. За това, неслучайно, доказалите се производители са разпределили продуктите си в тематични колекции, които най-често се определят по някой от следните начини:

 

  • Понякога те се определят от артистичната епоха, към чийто стил спада дизайнът – в тези случаи те имат ретро дизайн, наблягащ на дръзките декоративни Барокови или Арт Деко елементи.

 

  • В други случаи, обособяването на една колекция се върти около водещата форма на извивките на продуктите – тези колекции се отличават с органичния си овален характер.

 

  • Съществуват и колекции, които са вдъхновени от определена геометрична форма, и тя диктува дизайна на всички продукти – тези продукти се отличават с ясно изразени форми, които допринасят за чувство за лукс и непреходност на визията.

 

  • Не рядко се случва колекцията да бъде създадена от известни имена в дизайнерската сфера – обикновено носители на награди и всеки с отличителен стил.

 

Разбира се съществуват и други целеви предпоставки за обуславяне на определена категория – например, комбинирането на продукти от санитарен фаянс за вграждане, или комбиниране на продукти предназначени конкретно за ограничени пространства в банята. Обикновено наименованието на колекцията е достатъчно красноречиво за нейното предназначение. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе