Количка

0 артикула

Продукти

Вижте всички статии

Какъв модел душ система е подходящ за Вашата баня?

Какъв модел душ система е подходящ за Вашата баня?

           Всички отрасли от съвремената промишленост  се развиват с бързи темпове- обзавеждането за баня не е изключение, предлагайки гъвкави и иновативни решения. Смесителите за бяня и душ системите в частност, претърпяха значителни промени през последните години, приемайки нова визия, функционалност и окомплектовка.

          Днес видовете душ системи могат да бъдат разделени най-общо така- смесител за душ за стенен монтаж с твърда връзка към душ питата, стенен душ с меха връзка към душ система или към тръбно окачване, вградена душ система с вграден смесител и душ пита от стената или от тавана. При изброените модели душ системи, смесителите могат да бъдат- термостатен смесител, едноръкохватков смесител с керамичен затварящ механизъм, двуръкохваткови с керамични затварящи механизми и двуръкохваткови със затварящ механизъм с гумен уплътнител.

        При стенния монтаж, цялата душ система е видима- смесител и твърда връзка (щанга ) към душ питата . Стенните изводи за топла и студена вода е необходимо да се монтират стандартно, с междуосно растояние 150 мм, като височината  от готов под се определя конкретно за избрания модел. в случай, че пропуснете момента с определянето на коректна височина, рискувате душ питата да е прекалено ниско и да се налага удължаване на вертикалната част. Подходящ момент за избор на душ система за стенен монтаж е преди изграждането на водопроводнта инсталация.

         Душ системите за стенен монтаж са основен елемент от обзавеждането в една баня и със своята визия до голяма степен определят и участват в изграждането на цялостния стил в банята. Цилиндрично тяло на смесителя и кръгла тръба за душ питата, кръгла душ пита с ръчен душ с кръгла глава, следват линия с овални форми на конзолната тоалетна чиния и мивката за монтаж върху плот, например. Изборът за функционалност на душ системата е не по-малко важен! Като основно удобство е душ питата на стационарния душ - можете да избирате между кръгли, квадратни и овални форми, с размери от 150 мм до 400 мм, също така душ пита с един или с два вида водна струя с възможност за превключване от самата пита, или от смесителя, чрез натискане на бутон. Ръчният душ с видoве водни струи, Rain, SmartRain, Jet, Massage, които се превключват чрез завъртане на главата или чрез натискане на бутон, допълва  общата функционалност и повишава комфорта при използването на всяка душ система.  

        След като сте избрали формата и размера, трябва да изберете как ще смесвате водата до подходяща за ползване температура. Избирайки едноръкохватков смесител, можете да контролирате температурата на водата ръчно, чрез движенние на ръкохватката в желата посока, топло - студено, при двуръкохватковите модели, също ръчно, температурата на водата се контролира от двете ръкохватки. Избирайки душ система с термостатен смесител, Вие получавате винаги постоянна температура на водата, с бърз и лесен контрол чрез завъртане на терморегулатор, независимо от колебанията на налягането или температурата в захранващите тръби. Веднъж избрана настройка на температурата на водата, остава непромененна за следващо ползване.

       Монтажът на душ система за стенен монтаж е стандартен- присъединяването към изводите за топла и студена вода се извършва чрез S холендри и метални розерки или чрез включени в окомплектовката, холендри за скрито присъединяване. За твърдата връзка, щангата за душ питата, се изисква разпробиване на плочките, за надеждно  закрепване на държача към стената, като е необходимо да се използват подходящи крепежи за тухла, бетон или гипскартон.

      Душ системите с мека връзка между смесител и душ, позволяват свобода при монтажа и гъвкав избор на окомплектовка- на практика всеки модел стенен смесител, било то едноръкохватков или термостатен, може да се свърже с душ система без смесител или тръбно окачване. Душ системите без смесител разполагат с интегриран превключвател, тип дивертор, за управление на водата към  душ пита или към  ръчен душ. 

     Когато параметрите на една душ система, заложени от производителя не се вписват във Вашите изисквания, можете да окомплектовате душ система с търсените параметри, като комбинирате точно този стенен смесител, който харесвате с подхдящата душ ситема без смесител.

     Смесител за душ монтиран на една стена, душ система без смесител, монтирана на съседната стена?  Да това е изпълнимо при душ системи с мека връзка към смесител! При съвременното строителство сигурността е на първо място и в тази връзка се изграждат носещи железобетонни конструкции, стени, колони, шайби. Когато в една баня едната стена е носеща, на същата не може да се вкопава тръбен път и съответно няма как де се монтира смесител, но най- удачното решение е там да се монтира душ ситемата, то тогава на съседната тухлена стена се монтира смесителят и посреством меката връзка се захранва душ системата, вече позиционирана на правилното място. 

 

      Уникална и функционална баня, по Ваш проект за разположение на всеки един елемент в душ зоната, съобразен изцяло с Вашите персонални изисквания! Решение за изграждане на такава баня е монтирането на вградена душ система- вграден смесител с изградени водопроводни връзки към ръчен душ, душ пита, чучур, хидромасажни дюзи. Всички тръбни връзки при вградените системи остават под плочките, като видими остават ръкохватката или бутоните за управление, когато става въпрос за термостатен смесител, и самите консуматори, като душ питата с рамо от стената или от тавана, захранващия извод за ръчен душ, чучура и дюзите.

      Смесителите при вградените душ системи могат да бъдат от базов модел едноръкохватков  душ за вграждане до термостатен смесител SmartControl за вграждане. Решението за нивото на комфорт при една вградена душ система се взима на ниво проект- правилното определяне на монтажните рамери от готов под е от основно значение  за постигане на желания краен резултат. За определянето на височината на душ питата е необходимо да се вземе предвид височината на най-високия ползвател на банята. Ръчният душ следва да бъде монтиран на лесно достъпно и интуитивно място. Вграденият чучур може да се позиционира на място удобно за ежедневния тоалет на Вашия домашен любимец или просто където искате, няма ограничения!

       Уникална визия с вградена душ система! Да, защото съществува само във Вашата баня- Вие определяте дали душ питата да е монтирана с рамо на стената или да е вградена в тавана и да има хромотерапия и два вида водни струи, дъжд и каскада, например. Вие определяте дали да използвате едноръкохватков смесител с монтиран след него разпределител с три или четири изхода за захранване на каскаден чучур на ваната, регулируеми хидромасажни дюзи, душ пита от стената с два вида водни струи

     Видовете окомплектовка на една вградена душ система могат да бъдат най разнообразни, като Вие определяте какво точно да включва - размер и форма на душ пита, ръчен душ, чучур, брой на дюзите, ръчно регулиране на температурата на водата или термостат за постоянна и безопасна температура на водата.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ИДЕИ | БЛОГ