Филтри

Продукти

Подов сифон  Inox Style 10х10 см,  за вграждане на плочка

Подов сифон Inox Style 10х10 см, за вграждане на плочка

Цена:72.54лв.
Каталожна цена:78.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена:72.54лв.
Каталожна цена:78.00лв.
Отстъпка:5.46лв. (7.00%)
Грунд 3M Primer 94

Грунд 3M Primer 94

Цена:4.90лв.

Мини количка

Количката е празна.

Идеи за обзавеждане на малка баня в панелно жилище

Дата: 22 Юли 2015

В преобладаващото у нас панелно строителство, било то минало или съвременно, на банята обикновено е отредено максимално малко място. Как можем да приспособим архитектурата на една отминала епоха към съвременните ни нужди? 

 

Ето и някои ключови съвети, които ние бихме препоръчали при освежаващ ремонт на вашата баня:

 

  • Добрата стара практика за надлъгване на пространствената ориентация – използвайте светли тонове, за да създадете усещане за обем.

 

  • В този ред на мисли, замисляли ли сте се, че може би не е нужно цялата ви баня да бъде облепена с плочки? Плочките са скъпи, а и излишно смаляват така или иначе малката баня. Представете си – ако средната дебелина на обикновена плочка за баня е 5мм, а слоят лепило под нея е още толкова, тогава плочките ви отнемат по 1см от стена, или смаляват помещението ви с почти половин квадратен метър! Може да звучи преувеличено, но за разнообразие пробвайте някоя водоустойчива боя за стените, които не са непосредствено при душа ви, и преценете дали не е по-уютно. Естествено, това решение би изискало една по-добра организация на банята ви – например поставяне на душ кабина или пък параван за душ, за да не се налага цялото помещение да бъде измокрено.

 

  • Ако все пак предпочетете да обзаведете банята си с плочки, изберете такива с правоъгълна форма, и ги подредете с дългата им страна по хоризонтала – така ще създадете усещане за повече обем. 

 

  • Наблегнете на източниците на изкуствена светлина, поради липса на естествена – съвременните LED крушки изразходват в пъти по-малко енергия, така че спокойно можете да поставите повече от едно основно осветително тяло. Помислете за вградени лунички, или пък за осветление рамкиращо огледалото. Определете си места за ароматизиращи или цветни свещи в стъклени свещници, за повече уют. Осветете обилно банята си - не случайно в скандинавските държави лекарите предписват лампи на хората, които не се чувстват добре през дългите тъмни зимни дни.

 

  • Акцентирайте върху детайлите -  направете артистична рамка на огледалото, или поставете закачливи закачалки за кърпите!

 

  • Организацията на пространството е най-ключовият фактор. Използвайте подходящи мебели – дори и на пръв поглед да се притеснявате, че заемат място, скоро ще разберете, че е по-добре вещите ви да бъдат прибрани, отколкото разпиляни навсякъде. Ако можете преместете пералнята в кухнята, коридора или килера. Душ кабината определено е за предпочитане пред дори и най-компактната вана.

 

  • Изберете уреди за вграждане – звучи сложно за монтиране, но така или иначе няма вие да го правите, а майсторът си знае работата. Тоалетната чиния вече може да е прикрепена към стената, и лесно да почиствате под нея. Скритите в стената казанчета не са запазена марка само за хотели и заведения – съвсем достъпно е да си ги поставите у дома, така ще постигнете по-разчупена, но и съвременна визия. Като цяло всякакви тръби, меки връзки и какво ли не, което смятате за излишно или несъвпадащо с естетическите ви възгледи, може да бъде “скрито”, или както казват майсторите – вградено, в стената, за да получите едно чисто поле за обзавеждане на вашата баня! 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе