Меню
Профил
Език

Продукти

Вижте всички статии

Монтаж на термостатна душ система Grohe

Монтаж на термостатна душ система Grohe

           Монтажът на душ система Grohe е разделен на няколко етапа, като всеки един от тях има отношение към функциалността и използването на продукта в ежедневието. Изборът на модел е свързан с това, какви са индивидуалните изисквания на ползвателите- необходимо ли е душ системата да е оборудвана с термостатен смесител или едноръкохватковия модел покрива критериите за функционалност. В случай, че изборът е термостатен смесител, предложенията на Grohe за термостатни смесители са модели с контрол на дебита чрез аквадимер или чрез натискане на бутон, при моделите Smartcontrol. Контрол и управление на температурата при термостати Grohe, се извършва чрез завъртане на ръкохватка с възможност за фиксиране на позиция безопасна темпераура 38‘C.

           Височината на душ системата е особенно важна, което от своя страна налага още преди изграждането на водопроводната инсталация да е решено какъв е модела, за да се монтират изводи за топла и студена вода на правилната височина. При изграждането на стенните изводи, трябва да се внимава за това да са спазени всички равнини на челата на самите стенни колена, вертикална и хоризонтална, тъй като това има отношение към прецизния монтаж на смесители със скрито присъединяване Smartcontrol.

 

Неправилно монтирани стенни изводи 

 

       Всички модели термостатни душ системи Grohe са предназначени за стандартен стенен монтаж с топла вода вляво- в случай, че вашата водопроводна инсталация е изградена с топла  вода вдясно, то термостат Grohe със стандартна окомплектовка, няма да работи. Все пак от Grohe имат решение за такива случаи, като е необходимо да се закупи оригинална резервна част Grohe, термочуствителен елемент за водопроводна инсталация с топла вода вдясно.Правилно монтирани стенни изводи, ще ви спестят трудности и време при окончателния монтаж. Не са редки случаите, когато е необходимо преработка на грешни стенни изводи при вече завършени бани, което оскъпява и забавя пускането в експлоатация на помещението.

 

          Какво не трябва да се пропуска при започването на самия монтаж – демонтаж на тапите и прочистването на инсталацията от твърди частици, попаднали там по време на изграждането й. Пропускането на тази стъпка е предпоставка за запушване на филтрите на тялото на термостатния смесител, следствие на което той няма да работи. В окомплектовката на термостатни смесители Grohe са включени филтри за твърди частици, челен уплътнител с мрежа, които се монтират задължително между ексцентрика и холендровта гайка. Непоставянето на филтри на топлата и студената вода е препоставка за вътрешно запушване и повреждането на термоглавата и аквадимера. Отстраняването на запушени филтри или запушено тяло на смесител, не се покрива гаранционно при продукти Grohe.

       При душ системи Grohe всичко необходими за инсталацията е включено, в това число и ексцентрици ½ х ¾ с розетки или ексцентрици за скрито присъединяване, предназначени за монтаж с резбови упътнител към стенните изводи ½ на водопроводната инсталация. Връзката на ексцентриците 1/2х 3/4 за стандартните смесители е чрез холендрови гайки и челен уплътнител, докато връзката за моделите с изцяло скрито присъединяване е чрез О пръстен, уплътняващ по диаметър. Изискването за хоризонтални екцентрици, на междуосие 150 мм е от основно значение за правилен монтаж- дори минимално отклонение ще наклони вертикалната тръба видимо.        

      След извършени мокри проби и установяване на липса на течове, както при връзката към стенните изводи, така и към тялото на смесителя, следва монтаж на тръбата захранваща душ питата, която е и релсата по която се движи държача за ръчния душ. Важното при този етап от монтажа е да се прецени, дали височината на душ питата е според индивидуалните изисквания на ползвателите, с цел избягване на пробиването на грешни отвори за дюбели . В случай на удължаване на вертикалната тръба при вече монтиран стенен държач и завършен първоначален монтаж, ще бъде необходимо разпробиване на нов отвор за дюбел в плочките, което не винаги се приема, като решение. Самото  „удължаване на душ система Grohe“, се състои в подмяна на вертикалната тръба с по-дълга, като по- дългите тръби са специфични за различните модели.

 

       Завършващите дейности по първоначалната инсталация, са монтаж на самата душ пита, ръчния душ и определяне на позицията за безопасна температура при термостатните смесители. Свързването на различните модели душ пити към рамото е чрез подвижна връзка на резба, с възможност за промяна на ъгъла на струята или посредством фиксиращ механизъм- заключване чрез завъртане.

       При термостатните душ системи Grohe, за да се определи правилното положението на ръкохватката за безопасната температура, трябва чрез плавно завъртане, най- добре с термометър,  да се настрои температурата на водата 38‘C и тогава да се монтира ръкохватката на термостата, така че бутона за фиксиране да е в централно положение. От това централно положение за безопасна температура, гореща вода е достъпна, чрез натискане на бутона и завъртане на ръкохватката.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари